#

“Rade kuva gra’ “

  • Start: May 27, 2018 12:00 am
  • End: May 27, 2018 12:00 am
  • Speakers: nozicko_admin

U dvorištu Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” u Nožičkom, 27.05.2018. organizujemo piknik pod nazivom “Rade kuva gra’ ” koji je inspirisan nekadašnjim sličnim događajem na istom mjestu u vrijeme školskog krosa, kada je podbornik Rade Dragomirović kuvao vojnički pasulj i posluživao u šarenim šoljama od tvrdog papira. Sada nakon dosta godina imamo priliku da se prisjetimo tog ukusa.

Događaj organizujemo donatorskim sredstvima Upravnog odbora udruženja i članova udruženja, tako da je potrebno samo da dođete i da bez ikakvog učešća podijelite dan sa ostalim posjetiocima, nekadašnjim i sadašnjim stanovnicima Nožičkog, kao i svim ljubiteljima našeg sela.

Ovaj događaj organizujemo drugu godinu za redom i podjećanja radi, prošle godine se na taj dan u školskom dvorištu družio niz generacija koje su prodefilovale kroz pomenutu školu i dio svog djetinjstva proveo upravo na tom mjestu. Bilo je preko stotinu posjetilaca i nadamo se da će i ove godine biti ako ne veći, onda barem jednak odziv kao i prošle godine. Novitet u odnosu naprošlu godinu jesu palačinci, kao poslastica poslije ručka i vjerovatno glavno jelo mališana koji osim toga na raspolaganju imaju i dječije igralište koje smo prije oko mejsec dana pustili u rad.

Pozivamo vas da svojim prisustvom upotpunite ovaj događaj.

Vidimo se!

 

Upravni odbor udruženja “Moje Nožičko”

 

 

Sharing:
Osnovna škola, Nožičko, Republika Srpska , Bosna i Hercegovina